International Lowland Championships 2021

Dit jaar waren er eindelijk weer de Indoor Lowland Championships (Lowland Championships). Dit is een internationale wedstrijd tussen de lage landen en deze is dit jaar gehouden in Snowworld Landgraaf. De deelnemende landen zijn:

  • Luxemburg
  • België
  • Nederland
  • IJsland
  • Denemarken
  • Ierland
  • Groot Brittannië

Elk land stuurt haar beste skiërs naar deze wedstrijd dus het is erg leuk om te zien hoe je het in Internationaal verband doet. Dit jaar was dat extra leuk omdat er vorig jaar geen wedstrijden zijn geweest en je dus geen idee had waar je stond ten opzichte van de andere skiërs.

Omdat dit jaar mijn eerste jaar was bij de U14 (jongens onder de 14, je zit 2 jaar in dezelfde leeftijdsgroep) en mijn eerste wedstrijd met de lange palen in plaats van de stubbies was mijn doel om bij de beste 5 Nederlanders uit mijn leeftijdsgroep te eindigen.

Uiteindelijk heb ik zowel bij de zaterdag wedstrijd (Snowworld cup) als de zondag wedstrijd (Lowlands cup) een plek op het podium weten te halen. Ik ben beide wedstrijden dus in de top 3 overall in mijn leeftijdsgroep geëindigd. Daarmee is de ambitie van top 5 van de Nederlandse deelnemers in mijn leeftijdsgroep ruimschoots behaald

Doordat ik beide wedstrijden erg goed geskied heb met 2 keer 2 solide runs heb ik ook mijn punten voor de Nationale ranglijst goed kunnen verbeteren. Dankzij dit wedstrijd weekend ga ik op de nieuwe ranglijst een flinke stap omhoog maken. Ik weet dat dat nog niet veel zegt omdat dit de eerste wedstrijd is en er hopelijk nog een mooi seizoen met veel wedstrijden voor ons ligt maar het geeft wel een goed gevoel. Een gevoel waarmee het fijn starten is op de volgende wedstrijden.

Nu weer in Oostenrijk om 2 weken te trainen en dan als ik terugkom het N(J)K indoor in Landgraaf. Hoop dat ik hier ook weer net zo lekker kan skiën als op de Lowland Championships.

Wil je mij ook steunen om mijn droom waar te maken laat dat dan weten en dan kijken we samen hoe we dit het beste kunnen doen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.