Lowlands cup 2019

Afgelopen weekend was de Indoor Lowlandscup 2019, dit maal in Landgraaf bij Snowworld. Vrijdag weer een trainingsblok waar de pist nog niet zo ijzig was en er door de lossen sneeuw geulen ontstonden maar op zaterdag en zondag was de piste gelukkig een stuk ijziger zodat deze goed bleef en je ook lekker snelheid kon maken.

Een korte impressie van mijn Lowlandscup 2019

Vorig jaar had in de Lowlands cup gewonnen bij de U10 maar dit jaar is mijn eerste jaar bij de U12 en werd het dus een heel stuk moeilijker. Op de Nationale Ranglijst sta ik nu bij de U12 ook op een 9de plaats dus dat maakt het al zwaar. Hier gaat het over een wedstrijd waarbij de beste skiërs uit Nederland, België, Luxemburg, Denemarken, Ierland en Groot Brittannië (Engeland, Schotland en Wales) meedoen dus dat maakt het helemaal zwaar.

Uiteindelijk op de wedstrijd van zaterdag (snowworld cup) 4de geworden (2de uit 2009) en zondag op de lowlands cup 5 (en 1ste uit 2009) dus mijn ambitie om bij de beste 5 Nederlandse skiërs te eindigen ruimschoots gehaald. Ik ben beide wedstrijden bij de 5 beste skiërs overall geëindigd. Waanzinnig blij en tevreden over de resultaten en over hoe ik heb geskied.

Omdat deze wedstrijden ook meetellen voor de Nederlandse Ranglijsten wordt er naast de internationale uitslag ook een Nederlandse uitslag gepubliceerd die gebruikt wordt voor de puntenberekening van de nationale ranglijsten en daarop sta ik dus als 2de (zaterdag wedstrijd) en 3de (zondag wedstrijd) dus ik hoop dat ik hiermee mijn punten goed heb verbeterd en ik heb een top seizoenstart.

Bedankt trainers en coaches van Snowsports Academy Racing voor jullie inzet en veel dank aan mijn sponsors die mij hierbij ondersteunen.

En uiteraard Ernest Selleger, 247sportfoto en Digitaphoto voor de mooie fotos en hieronder nog een mooie aftermovie van We Love Snow als organisator van dit geweldige event

Indoor Lowland Championships 2019 – 6th edition – SnowWorld Landgraaf from We Love Snow on Vimeo.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.