Ze zijn er weer :)

Ze zijn er weer, de lijstjes.

Een jaar na mijn eerste post over de lijstjes is lijst 5 wederom gepubliceerd en daar er dit jaar geen lijst 6 meer is, is dit ook meteen de eindstand op de nationale ranglijsten (sneeuw slalom, sneeuw reuzeslalom en baan). Een superresultaat in mijn 2de jaar als aspirant 1 (U10).

Een 1ste plaats op de Reuzeslalom

Een 3de plaats op de Slalom

Een 2de plaats op de Baan

Komend jaar starten bij de aspiranten 2 met veel concurrentie en dus veel ruimte voor groei. Het zit allemaal erg dicht bij elkaar (met name de plaatsen 5 tm 9) dus dat zal een mooie sportieve strijd gaan worden waarin we het beste in elkaar naar boven kunnen halen qua prestaties. Erg goed voor de groei.

Lekker buckels trainen……maar wel op 1 ski

Naast alleen de plaats op de lijstjes ben ik zelf vooral erg trots op de groei en mijn puntenverbetering in het afgelopen jaar. Met name in de sneeuw heb ik hele grote stappen gezet. Ik ben er ook achter dat hier toch mijn grootste passie ligt.

Ik had vorig jaar natuurlijk al aangegeven naast de baan ook te gaan focussen op de sneeuw en voor het komende seizoen laat ik de baan gaan en ga ik mij nog meer focussen op de sneeuw. Met de ruimte die ontstaat omdat er een aantal baantrainingen vervallen kan ik iets meer in de sneeuw trainen en zien hoeveel ik daar kan groeien. Mijn ambitie is in ieder geval om zowel op de slalom als reuzeslalom in de top 5 te komen bij de aspiranten 2 (U12).

UPDATE:

Inmiddels is ook lijst 1 uit dus ik weet nu waar ik sta. Op de borstelbaan sta ik op de 4de plaats. Sneeuw reuzeslalom de 6de plaats en sneeuw slalom 9de plaats. En voor de slalom in de sneeuw zit het allemaal heel erg dicht bij elkaar. Het verschil tussen de nummers 5 en 9 is kleiner dan het verschil tussen nummer 9 en nummer 10. Dat gaat dus een hele mooie strijd worden het komend seizoen. Erg blij met deze start bij de aspiranten 2 (de U12).

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.