Wedstrijdweek Oostenrijk en nominatie Sporttalent 2018

In de eerste week was er ook de S4 cup in Fieberbrunn (reuzeslalom) waar het erg goed ging en ik na de eerste manche ook eerste stond maar helaas kwam ik in de 2de manche ten val waardoor ik uit de wedstrijd lag. Wel gaf het naast een pijnlijke schouder een goed gevoel over mijn reuzeslalom. Op zaterdag was de volgende wedstrijd. De SMN cup in Filzmoos. Hier mochten ook deelnemers van Oostenrijkse raceteams aan meedoen en ben ik 2de geworden direct achter een Oostenrijkse deelnemer. Hiermee was ik dus de beste Nederlander in deze reuzeslalom en bleek het goede gevoel te kloppen.

kort filmpje van de twee weken in Oostenrijk

Ik ben weer thuis of in ieder geval thuis in Nederland want het snowsports academy racing trainingscentrum in Bruck voelt ook al erg als thuis. Afgelopen weken stonden hier in het teken van trainen en wedstrijden. Er is veel en hard getraind ook op onderdelen die in Nederland op de borstelbaan of in de hal wat minder makkelijk getraind kunnen worden zoals de reuzeslalom. Ik heb hier ook wat reuzesprongen gemaakt.

Zondag was er de profiloop van de kidscup. Omdat de wedstrijden in januari vanwege het weer niet doorgegaan zijn is de wedstrijd in twee delen gesplitst en waren beide manches aparte wedstrijden. Dit leverde mij 2 maal een 2de plaats op waardoor ik nu op een gedeelde eerste plaats sta in de kidscup serie. Dit gaat dus een hele spannende finale worden in Landgraaf op 14 april.

Maandag begon voor mij de NK week met de snowstar (een soort van NJK voor de kinderen uit de U10 groep – aspiranten 1). De snowstar wedstrijd is een soort van combinatie van slalom, reuzeslalom en wat speelse elementen. Hier als 2de geëindigd dus erg tevreden. Dinsdag en woensdag mocht ik door mijn plaats op de nationale ranglijst meedoen aan het NJK bij de U12 (aspiranten 2). Hier ben ik op een hele harde ijzige piste op zowel de slalom als de reuzeslalom als 8ste geëindigd en heb ik veel kinderen die 1 of 2 jaar ouder zijn achter mij gelaten. Supertrots dus. Daarnaast heb ik op de reuzeslalom door deze 8ste plaats en de eerste plaats (voor de Nederlandse ranglijst) op de wedstrijd in Filzmoos mijn puntentotaal enorm verbeterd en daarmee mijn plaats op de nationale ranglijst op de reuzeslalom

Al met al kan ik terugkijken op een hele goede wedstrijdweek met voor het Nederlandse klassement 1 maal een 1ste plaats en 3 maal een 2de plaats en 1 maal een did not finish en bij thuiskomst blijk ik ook genomineerd voor het sporttalent van 2018 in Hilversum. Supertrots om genomineerd te zijn tussen deze geweldige sporters.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.