Wedstrijdweek Oostenrijk

Inmiddels zijn we weer in Oostenrijk aangekomen en de komende week zal er vooral veel getraind worden als voorbereiding op de 2de week. Dan is onder andere het NJK sneeuw in Oostenrijk. Mocht je dus in de buurt zijn van St Johann dan zou ik het super vinden als je ook even komt kijken. Alle informatie over de exacte wedstrijdlocaties kun je vinden op https://www.nskiv.nl/index.php (hier komen ook de uitslagen te staan)

Mijn programma ziet er als volgt uit:
20 februari – S-4 Fieberbrunn Cup in Fieberbrunn
23 februari – SMN Cup in Filzmoos
24 februari – Kidscup sneeuw in St Johann / Alpendorf
25 februari – Snowstar in St Johann / Alpendorf
26 februari – NJK reuzenslalom in St Johann / Alpendorf
27 februari – NJK slalom in St Johann / Alpendorf

Het meest trots ben ik op het NJK slalom en Reuzeslalom. Als aspirant 1 (U10) mag je hier alleen aan meedoen na kwalificatie op basis van je plaats op de ranglijst bij de Aspiranten 1. Op de lijst voor de sneeuw sta ik 3de dus mag ik meedoen. Daarnaast kan ik dit jaar ook nog meedoen aan de snowstar (zeg maar het NK voor de groep U10/aspiranten 1)

Voor mij zijn de belangrijkste wedstrijden dus:

Kids Cup Profi Run

De Kids Cup Profi Run telt mee voor het KC sneeuw seriepuntenklassement in het seizoen 2018-2019. De Profi Run is een ‘kort gestoken reuzenslalom’ en er wordt geskied op slalom ski’s.

Snowstar Race

De SnowStar Race is een wedstrijd in de sneeuw speciaal gericht op jeugdige skiërs. Voor de allerjongsten is dit de eerste gave ervaring om door een combirace in de sneeuw te racen. Voor de Aspiranten die al meer ervaring hebben wordt er geskied op het scherpst van de snede. Deze wedstrijd biedt deelnemers de gelegenheid om hun veelzijdigheid te testen en hun plezier te vergroten in een wedstrijdvorm.

Deelname aan deze wedstrijd staat open voor Benjamins, Aspiranten 1 en Aspiranten 2. (Deelname in de categorie Aspiranten 2 is enkel voor diegenen die nog niet voldoen aan het limiet voor deelname NJK).

Nederlandse jeugd kampioenschappen reuzenslalom & slalom

Hier zal de hevige strijd losbarsten om de felbegeerde N(J)K-titel. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de nationale kampioenen in de verschillende leeftijdscategorieën, de nationale jeugdkampioenen jongens en meisjes worden bepaald.

Deelname voor de leeftijdscategorieën

• Aspiranten 2 (U12)
• Scholieren 1 (U14) en 2 (U16)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.