Klaar voor NJK sneeuw en baan

De Nederlandse kampioenschappen staan alweer voor de deur. Eind februari in Oostenrijk het N(J)K-sneeuw en half maart in Oss het N(J)K-baan. Als skiër uit de U10 groep (Aspiranten 1) houdt dat in dat ik in principe meedoe aan de snowstar wedstrijden. Dit is zowel op de baan als in de sneeuw een combiwedstrijd met wat speelse elementen erin. Erg leuk maar lang niet zo leuk als een gewone slalom of reuzeslalom. Gelukkig kun je je in de U10 wel kwalificeren voor het NJK op zowel de baan als in de sneeuw.

Voor de sneeuw geldt dat je op lijst 3 een top 3 positie op de ranglijst moet hebben op of de slalom of op de reuzeslalom. Hier sta ik op lijst 3 op een 3de plaats op de slalom dus ik mag meedoen aan het NJK in de categorie U12. Op het NJK en NK in de sneeuw is er naast een slalomwedstrijd ook een reuzeslalom wedstrijd (er is naast de uitslag op de slalom en de uitslag op de reuzeslalom ook nog een gecombineerd klassement). Deze NK week heb ik dus al 3 wedstrijden voor het NJK (ik doe dit jaar ook de snowstar nog mee voor de laatste keer, volgens jaar mag ik dat niet meer) en daarnaast nog minimaal 1 wedstrijd voor de Kidscup maar wellicht 2 omdat er nog een wedstrijd ingehaald moet worden. In de week voor de NK week is er gelukkig nog een trainingsweek in Oostenrijk met nog een paar wedstrijden en verder veel tijd om te trainen en weer even te wennen aan de “echte” sneeuw. Het worden dus 2 drukke maar leuke weken met Snowsports Academy Racing.

Voor de baan geldt dat je of op lijst 4 (die is er nog niet, we hebben nu net lijst 3) een top 3 positie op de ranglijst bij de U10 moet hebben of bij een kidscup baanwedstrijd plaats in de top 5 aspiranten overall (dus U10 en U12 samen) gehaald moet hebben. Gelukkig heb ik die al gehaald dus ook al zou ik op lijst 4 uit de top 3 vallen (sta nu 2de) dan mag ik sowieso meedoen aan het NJK-baan in Oss. Hier is uiteraard geen reuzeslalom maar er is naast de snowstar wel een normale slalom op het NJK U12 waar ik aan meedoe. Ik heb die dag dus eigenlijk 2 wedstrijden met de Wolfskamer Wintersport.

Hiermee heb ik dit jaar als enige aspirant 1 (U10) meegedaan aan het NJK indoor (op de sneeuw bij snowworld in Landgraaf), het NJK sneeuw en het NJK baan. Een prestatie waar is super trots op ben

Mocht je in de buurt zijn (24 tm 27 februari 2019 in St Johann Alpendorf) kom dan eens kijken naar een of meer wedstrijden. Het programma voor het N(J)K in de sneeuw staat hier – https://www.wintersport.nl/vereniging/nk-njk-alpineskien en voor de baan 17 maart in Oss – https://www.wintersport.nl/vereniging/nk-njk-alpineskien-baan

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.