Eerste deel zit erop

Inmiddels zit het eerste deel van het seizoen erop. We zijn weer een aantal wedstrijden en een lijst verder (lijst 2). Traditioneel zijn de eerste wedstrijden van het seizoen niet mijn beste wedstrijden (tenzij de slalom erg lastig gestoken staat) maar in de sneeuw was daar tot nu toe weinig van te merken. Op de baan was dit wel te merken en merk ik dat ik nu lekker op stoom aan het komen ben. Ik heb wel mijn 2de plaats op de lijst moeten afstaan en sta nu op de baan 3de maar ik ben druk bezig dit weer terug te draaien naar de 2de plaats. Virtueel is me dat al gelukt maar lijst 3 komt pas per 1 februari dus het is zeker nog niet definitief. Ik heb inmiddels wel geleerd om even te wachten met juichen tot zaken definitief zijn, of het nu een wedstrijd of een lijst is.

Inmiddels is ook de Kids Cup op de baan als seriewedstrijd ook weer gestart met de eerste 2 wedstrijden in Bergschenhoek waar ik 2 maal tweede ben geworden. Hiermee heb ik voor de serie een mooie positie en ik stond daarnaast 2 maal in de top 5 overall waarmee ik me dus voor de baan in ieder geval ook meteen geplaatst heb voor het NJK baan. Als aspirant 1 (onder 10) of als aspirant 2 met waarbij de punten niet goed genoeg zijn doe je in principe mee aan de snowstar maar je kunt je als aspirant 1 al kwalificeren voor het NJK en dat is al gelukt. Naast de snowstar doe ik dus ook mee aan het NJK op de baan in maart. 

Nu eerst weer even de focus terug op sneeuw met een aantal sneeuwwedstrijden in de eerste januari week om te zien of ik me daar verder kan verbeteren en ook meteen weet te plaatsen voor het NJK slalom en Reuzeslalom in de sneeuw door op een van de 2 KidsCup wedstrijden in de sneeuw in de top 5 overall (onder 10 en onder 12 samen) te eindigen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.