Lowlands Cup

Afgelopen zomer kreeg ik zoals ik in mijn vorige post al aangaf een uitnodiging om mee te doen met de Lowlands Cup. De Lowlands Cup is zoals de naam al aangeeft een wedstrijd tussen de lage landen. Dit zijn eigenlijk de landen zonder eigen skigebieden binnen West-Europa. De deelnemende landen zijn Schotland, Wales, Engeland, Luxemburg, België, Nederland en vanaf dit jaar ook Denemarken. Het is dus een enorme eer om door de Nederlandse Ski Vereniging uitgenodigd te worden om mee te doen (je kunt alleen meedoen als je wordt uitgenodigd, zelf inschrijven kan dus niet).

Afgelopen weekend was het zover. Op vrijdag nog een trainingsdag in Landgraaf en zaterdag en zondag wedstrijden. Op de trainingsdag kregen we ook ons nieuwe wedstrijdpak van https://www.facebook.com/snowsportsracing/

Het waren twee afzonderlijke wedstrijden die ook beide meetellen voor de Nederlandse ranking (uiteraard geschoond van de buitenlandse deelnemers) en de eerste 5 per categorie per wedstrijd kreeg punten voor de Nations Cup. Op basis hiervan werd uiteindelijk bepaald welk land de Nations Cup kreeg. Dit jaar heeft Engeland gewonnen (Nederland op een tweede plaats en België derde).

Ik ben super tevreden over mijn beide wedstrijden. De wedstrijd van zaterdag afgesloten met een 4de plaats en de wedstrijd van zondag zelfs met een 1ste plaats !!!!!. Dit te midden van een supersterk Europees (lowlands) deelnemersveld. Het was dus geen reguliere nationale of club wedstrijd. Een betere start van het seizoen kon ik mij niet voorstellen en dit biedt perspectief voor de rest van het seizoen.

Komende zaterdag de eerste baanwedstrijd van het seizoen. Als altijd in Soesterberg. Supergezellige baan en altijd leuk om daar te skiën. Zondag mijn fysieke statustest zodat er een fysiek programma op maat kan komen en ik weet hoe ik er op dat gebied voorsta. Geeft een prima basis voor komend jaar om verder te bouwen aan mijn fysiek en skivaardigheid. Nogmaals een heerlijke start van het seizoen waarbij ik hoop veel wedstrijden te kunnen blijven doen ook, en wellicht vooral, in de sneeuw. Hiervoor kan ik jullie hulp goed gebruiken. Als jullie je internet bestellingen via mijn sponsorlink willen doen of mij op andere manier willen ondersteunen dan hoor ik dat graag. Dan kunnen we samen kijken hoe we dit zo kunnen doen dat het positief is voor beide.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.