start van het seizoen met uitnodiging voor de Lowlands Cup

De zomervakantie is weer voorbij. Ik ben ook weer thuis van een heerlijke vakantie waarin we veel gezien en gedaan hebben. Uiteraard veel actieve dingen gedaan zoals mountain biken in de heuvels van Swaziland, De Tafelberg beklimmen (en dan met de kabelbaan naar beneden) en vele hikes. Nu weer helemaal uitgerust en klaar voor het nieuwe ski-seizoen dat reeds aan de deur klopt.

Inmiddels heeft de Nederlandse Ski Vereniging in onze vakantie ook de rankings voor het nieuwe seizoen weer gepubliceerd. Deze rankings bepalen de startvolgorde op de wedstrijden maar geven ook een mooie indicatie over je progressie. Zonder hierbij naar de progressie van anderen te kijken kan ik in ieder geval voor mijzelf zeggen dat het afgelopen seizoen een erg goed seizoen was waarbij alle inspanningen beloond zijn met mooie stijgingen op de lijstjes.

Door mijn teamwissel (zie eerdere post) waarbij ik naast de baanwedstrijden bij de Wolfskamer de sneeuwwedstrijden via Snowsports Academy Racing zal doen heb ik afgelopen zomer ook fysieke en ski technische trainingen gedaan dus ik ben in ieder geval klaar voor een flitsende start van het seizoen.

Tijdens mijn vakantie is ook de uitnodiging voor de Lowlands Cup in Peer (België) binnengekomen. De Lowlands Cup is zoals de naam al aangeeft een wedstrijd tussen de lage landen. Dit zijn eigenlijk de landen zonder eigen skigebieden binnen West-Europa. De deelnemende landen zijn Schotland, Wales, Engeland, Luxemburg, België, Nederland en als het goed is vanaf dit jaar ook Ierland en Denemarken. Het is dus een enorme eer om door de Nederlandse Ski Vereniging uitgenodigd te worden om mee te doen (je kunt alleen meedoen als je wordt uitgenodigd, zelf inschrijven kan dus niet). Uiteraard heb ik aangegeven mee te doen dus vanaf komende week hard aan de slag om te trainen zodat ik klaar ben voor deze wedstrijd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.