Lijstjes

Ze blijven trekken. De lijstjes van de Nederlandse Ski Vereniging. Inmiddels is lijst 5 (van de 6) uit maar er komen geen baanwedstrijden en Reuze slalom wedstrijden meer. Deze zijn dus definitief. Het lijstje van de slalom in de sneeuw kan nog veranderen met nog 1 wedstrijd te gaan maar geeft wel een indicatie. Deze lijstjes zijn daarmee een soort van eindstand van het jaar en worden in de zomer geschoond tot lijst 1 (de nieuwe startvolgorde/ranglijst voor de wedstrijden volgend seizoen) waarbij de kinderen die naar een andere leeftijdsgroep gaan overgaan naar die lijst.

Terugkijkend zie ik een mooie progressie als eerste jaars in bij de Aspiranten 1 op alle drie de lijsten. In eerdere jaren had in nog geen Reuze slalom wedstrijden in de sneeuw gedaan. Ik sta hier op plek 14 maar als we deze opschonen voor het komend seizoen (waarbij alle kinderen uit 2008 naar de aspiranten 2 gaan) kom ik op plek 4. Een hele mooie startpositie voor komend jaar, het jaar waarin ook serieus ga meedoen met een aantal RS wedstrijden in de sneeuw.

Voor de baanwedstrijden helemaal een mooi resultaat. Aan het begin van het seizoen (de lijst 1 van dit seizoen) stond ik op plaats 5 en ik eindig op plaats 3 en bij het opschonen naar lijst 1  voor het komende seizoen gaat dat plaats 2 worden.

Voor de slalom in de sneeuw is de lijst nog niet definitief en is er na het uitkomen van lijst 5 alweer een wedstrijd geweest (en gaat er nog een komen). Mijn plaats hangt dus ook een beetje af van de resultaten in deze 2 wedstrijden maar heel voorzichtig durf ik te zegen dat ik van mijn huidige plaats 16 nog wel iets kan stijgen en als we heel voorzichtig naar lijst 1 kijken hoop ik ook daar nog in de top 3 te staan.

Hele solide resultaten dus in mijn eerste jaar aspiranten 1 waarin ik ten opzichte van mijn “concurrenten” dus beter ben geworden. Nog belangrijker dan de plaats op de lijst is de puntenverbetering. Ook hier ben ik erg tevreden met de vooruitgang. Op alle drie de lijsten heb ik mijn punten goed weten te verbeteren.

Ik kijk uit naar de definitieve lijsten en het komende seizoen waarin ik weer een jaar sterker ben.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.