Alpe Cimbra 2022

Afgelopen dagen vanuit Nederland mee mogen doen aan de ALPECIMBRA FIS CHILDREN CUP in Italië. Dit is de meest prestigieuze U14/U16 jeugd skirace in de wereld (vroeger bekend als “Topolino”) en kan worden beschouwd als het officieuze WK voor scholieren (volgens mij is er geen officieel WK voor scholieren). Supergave ervaring om dit als eerstejaars U14 (Nederland had 2 plekken bij de jongens U14) te doen.

met ons team

Normaal racen we alleen tegen Nederlanders of als je een uitnodiging krijgt voor de Lowlands Championships ook tegen de andere lage landen maar nu waren er ook skiërs uit bijvoorbeeld Rusland, Nieuw Zeeland, Japan, Finland, Italië, Oostenrijk en Duitsland. Van al deze landen waren het ook van de Nationale Teams dus echt enorme concurrentie en dan is het supergaaf om als 1ste jaars scholieren 1 (U14) 19de te worden op de Reuzeslalom en 21ste op de Slalom. Dis smaakt zeker naar meer FIS CHILDREN wedstrijden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.